Sunday, December 30, 2012

hai blog....mencuri sedikit mase utk mengisi blog ni..
haishh..
aku bukanlah blogger tp hanyalah seorg yg igin mengisi masanya di laman yg kucitamini..

badan yg xsehat mmg sangat2 mempengaruhi emosi aku..
sgt mudah mrh...'tacing'...nangis.......dll....
agk2 nyer org laen mcm ni xyer???

mule2 dmm, batuk, selsema..
setelah berhari2.....dmm semakin jauh dari diri..
tapi.................................. :(
knp selsema ni xnk pergi..penat dah..
emo betul diwatnyer....
ni lah ubt2 yg perlu dimakan...



~musuh....xsuke nyerrr....

ummmmm.......semoga aq cepat sembuh...
tgh2 study week ni mmg la sgt membosankn..tp condition bdn ni lebih penting
cepat laa sihat wahai badan..

aq nk jawab exam dgn tenang nyerr...

~masih mampu tersenyum w/pun selsema...
senyuman yg membuatku kuat dan berharap cepat sembuh..

awk.......doakn sy jugak yer....ILY SOOOO MUCH.<3


Wednesday, December 12, 2012

hari ini..

12/12/2012....satu tarikh yg mmg cntik kan..begitu ramai insan yg igin menjadikn taikh ini tarikh keramat mereka...ada yg bertunang la...kawen laa.....cple pon ade...mcm2 kn...
tp xslh...t'pulang la kpd hak individu kn..

hari ini berlalu dgn begitu pntasnya...masa seakan akan tidak langsung menoleh kebelakang..begitu juga aku..

hidup harus diteruskn..walaupon homesick, sakit dan lain2 tapi study itu perlu....
cuaca hari ini seperti mood aku juga..mood yg tidak terkawal dan susah dijangka...
sekejap aku menangis, sekejap lg aku tertawa pula...xlama kemudian, termunung seperti org kehilangan anak..rinduku terhadap keluarga sgt2 tidak terbendung lg..rasanya mahu saja blk sekarang juga..tp apakan daya, masih byk lg urusan yg tidak selesai lg....

air mata ku menitis di saat aku berbual dgn mak..rasa rindu yg sgt mendalam tidak dpt dibendung lg...

aku dpt tahu mak dan adik2 pergi bercuti ke pord dickson.rasa sgt2 cemburu coz xdpt bersama mereka...
aku disini hanya mmpu menenangkan diri sndiri..aku memujuk diri agar bersabar dan akn ada masa yg sesuai utk aku pulang....


inilah bapaku yg sgt hensem...keceriaan terserlah di wajah nya....

utk mengubati kesedihan di sini..mlm yg penuh kesyahduan ini, yg menjai peneman adalah...
jeng...jeng..jeng....

inilah dia durian creepe...nyum...terubat rinduku nk mkn durian...
sdp tau bnde ni lg2 bg hantu durian mcm aq ni....

ok lah...dah tiba masanya utk study....
doakn aq berjaya dan tabah mengharungi dugaan masa kem tahunan nnti...
nnti agak sukar lah utk aq update blog ni...

daaaaaa......


Sunday, December 9, 2012

smbgn coretan

dari luaran mmg nmpk kuat..dlm hati siapa yg tahu...satu ungkapan yg selalu aq pgg dan ungkapan yg m'gambarkan diri aku...senyum..ketawa..xpernah lekang dari wajahku tetapi jauh disudut hati, tiada satu org pon yg tahu kesakitan yang terpendam.tiada yg akan dapat memahami apa sebenarnya yg aku rasakan.

kadang2 aku seperti terasa seperti insan yang sgt tidakbersyukur dgn apa yang aku ada..tetapi sering aku bertanya...apa yang aku ada sebenarnya?dlm kegembiraan sememangnya semuanya kurasakn indah..tetapi apabila duka, dunia ini seakan kosong.hanya aku penghuni nya.aku tidaklah shabat mana utk diingati dan dihargai..tapi cukup sekadar aku ini wujud di mata, wujud juga dihati..

betul kata dia..og selalunya akn dtg bila kita sgt lengkap..ya..ku tahu byk kekurangan pd diri aku,tp bukan kah setiap og itu tidaklah sepenuhnya sempuna? kadang rasanya igin aku lari dari semua rasa sakit ini...Ya Allah, kuatkan lah hati hambamu..aku tahu engkau tidak akan menguji aku luar dari kemampuan ku. tapi sememangnya aku insan yg lemah..hati aku xkuat..rasa sakit itu tidak pernah mahu lari walaupon seketika...

Hamba mu ini memohon agar dipermudahkn segala urusannya dan kuatkn hati habamu ini..


hasil nukilan: peneman air mata...

Wednesday, December 5, 2012

kemana hilangnya aku yg dulu

blog yg usang dan lesu....
tanpa curahan hati setelah sekian lama....
apakan daya hati ini hanya mmpu bertahan dan dipendam hanya seketika...
akhirnya perlu juga dihapus dgn air mata dan cerita tanpa pendgr yg setia...

hatiku sgt2 snsitif sejak akhir2 ini...xtahu mengapa dan xtahu apa sebabnya....
aku tahu, kita xboleh b'harap agar setiap org mengikut cara dan rentak kita...
setiap org ada kelemahan dan kelebihan tersendiri.ada juga kadang2 kita langsung tidak nmpak kelebihan seseorg krn diselubungi dgn rasa benci dan dendam...

aku seperti hidup dlm dunia ku sendiri..tanpa pendengar dan tanpa pencerita....
kadang2 kosong, kadang2 terisi dgn mcm2 rasa...mgkin aku agak manja orgnya...sbb tu aku sukar utk menerima sesuatu perubhan..
perubahan yg diluar jangkaan aku...air mata menjadi teman yg paling setia.tak pernah kenal erti penat dan bosan utk menemaniku...dialah penghapus segala kesakitan dlm diriku..tp kenapa semakin lama semakin lemah ku rasa..semakin hilang segala semngat aku dulu..kemana perginya????
kembalikn hidupku yg dulu....kembalikn keceriaan dan senyuman yg pernah menghiasi setiap saat aku bernafas...

hanya kepadaNya aku berdoa...memohon secebis belas kasihan..memohon secebis kegembiraan...
agar mmberi aku kekuatan utk menempuh segala keperitan hari2 yg mendatang...

terima kasih juga kepadanya yg xpernah jemu mendengar segala curahan hati..memberi nasihat dan semangat utk aq bertahan..dia juga menjadi penyeri tika air mata igin menjadi tetamu yg tidak diundang...
terima kasih utk segalanya....




~sekian utk cerita hari ini..harap dpt diterima dan akan disambung d masa akn dtg...cerita tiada kaitan dgn yg hidup dan yg telah meninggal dunia..sekadar mengasah jari jemari utk mengarang dan mengisi masa terluang....sekian...


Friday, November 9, 2012

hidup ku yg mencabar

yaeh....kesian la blog nie..
sape lah kn pemiliknyer...
dibiarkn begitu shje je blog nie...
btw, bkn saje2 je nk biarkn...tp disebabkan blog xdpt bkk mggu lps...

ade je lah alasannye..
ok...pe "story mory" yg i nk story nie...
kpd sesiapa yg sudi bace, silakn....xpkse..
kot xde yg bace pon xpe..
sbb blog ni wujud pon ats dsr nk isi mase aq n nk kongsi pe yg rse blh dikongsi..

ok..skarg kan musim cuti skolah...
yaeh....tp...aq xde la hppy sgt..
aq kne blk lmbt..even cuti midsem dah bermula, tp aq still xdpt cuti lg
ade kem palapes...
harap aq dpt teruskn latihan nie..
kudrat aq yg xbrape nk bsr nie, hrp dpt tempuh semua aktiviti palapes...

'beg pasir'
merupakan satu mmpi ngeri yg baru bermula dlm hidup aq sebagai Palapes..
dah jd Intermediate kn...latikn pon mkin keras laa..
tp...mmpu ke bdn aq nie??'
dgn bban yg aq rse hmpir 10 kg...dibawa masa lari..
Ya Allah...kuatkn lah hmbamu ini..

yg aq ingin sampaikn disini adlh, semagt aq..(kot ade yg xpam msg yg igin aq smpaikn)
semagt aq xtggi mane....dgn adenyer sokongan dri skuad2 aq, bertmbh la smgt nie
mereka yg xputus2 membantu...
syg sgt dog semua..
dah rase mcm satu kluaga..

ni lah keluarga aq di kem Palapes nie...

ok..kepada sesiapa yg igin tahu ape itu PALAPES,blh la mnx cik gooooooogle cari kan..
hihihihihi...

dan kalau ade yg berminat, blh la join...cabar diri kite..

impian aq pd mulanya mase nak masok utm, aq nak join ni....

 
~tadaaaa...tarian lahhh...
aq mmg sgt minat tarian...
tp apakn daya, dah ceburi bidang palapes ni, kne lah aq lupekn semua tu...
kang masok byk2 xterkejar plak ape yg aq nk..
ape kate org "yg dikejar xdpt, dikendong berciciran"
haaa....

ok..itu je yg aq mmpu tulis stakat nie...
kpd sesiapa pon, doakn lah kejayaan ku dunia dan akhirat... >,<

Monday, October 22, 2012

cerita terkumpul!!!

Hai Allllllllzzz.....
lame dah xupdate blog nie..
berkurun dah gak rasenyer..
biase lah kan...Asyik bz dengan kje, assgmnt lg kan..
dengan test yang xpernah putus..
otak ni dah hampir pecah dah..nonstop bekerja...
banyak sgt cerita yg xtercerita kat cni..
ok...aq cerita kan satu2 ok..

1) Berkenaan PALAPES....
  biaselah kan..latihan pon dah bermula...kulit aq pon dah semakin gelap dibakar dek mentari..
  nak wat macam mane, ini jalan yg aq pilih..
lg pon terisi gak lah hari minggu aq..dari aq lpak xwat pape kn..
   tp kali ni semngat ckit la..sbb dah naik inter, n dah dpt pkai bju NO.3..
korg nak tau x baju no.3 nie yg mne satu????

ni lah bju tu...

~inilah aq dgn bju no.3...comel x??ihihihi

2) Sambutan Hari Raya n FYE...

haaaa...ni lah event yg kitorang (2nd year) handle...
bkn sng sebenarnyer nak hndle sesuatu program..dgn kertas kje yg melambak...haish...
byk kje..
tp hasil nye sgt memuaskan hati..
meh aq jamu dgn pic2 comel kami...

~10 sekawan....>,<

~ ragam kat meja pendaftaran

~kami bersama "Ahmad"(kura2 Ecah)


~Happy bersama2 First year....!!!!

3) Aq dlm bulan ni jugak ade join satu kem bersama Rakan2 Sarawak...
(MASSA)
best giler..sgt2 sporting...
mcm2 aktiviti..aq yg xreti ckp sarawak akhirnyer dah blh dah ckp sikit2...

pic2 kenangan bersama MASSA

~xigt dunia gelak bile bersama mereka!!!!

byk lg cerita sebenarnyer..
cume yg blh aq kate, hidup ni kite kne cube mcm2 aktiviti..lg2 bile kat U
xmo la jd mcm katak bwh tempurung..
kite kne la communicate dgn org lain yg kite xkenal..
baru ls sng nnt waktu kite kerja...xde la sgn2 nk jmpe org..

~pesanan utk semua....
-enjoy ur self
-sementara berkesempatan,grab lah peluang yg ada utk tmbh pengalaman...

Sekian...
YAng berkongsi sedikit cerita kehidupan.. >,<

(Sayang 10 sekawan)






Tuesday, August 7, 2012

kompilasi cerita....

udah lama xupdate nie...malas sgt2 kdg2 tuh....
urmmm....macam2 cerite sbnr nye...t cerite satu2 r k..
k...first skali about my rsult....
huhuhu...sedih....xmemuaskn..hampeh..
pe g yg aq leyh ckp..
cme buleyh muhasabah dri je r..pas ni kne study lbih ckit..xmo byk maen
ni ma ayh xtau...xmo g tau pon..

k 2nd" cerita psl puase..huhuhuh
k...dah strt puase ni mcm2 la kite start ngidam..nk tu lah..
nk ni lah..
stakat ni byk lauk2 yg dah dpt..
tp bkn hbis pon..ikot nafsu je sume tu..
mkn ade lah sikit..
hahahahah
tu lah kn nafsu org puase..
nasihatnyer pas ni berbuke ala2 kadar je r....

k..cerita seterusnya..dah puase ni mst la psl baju raye kn..
huhuhuhu
sgt excited mase beli baju raye..
mmg r gune duit sndri..gile xhppy..rase berbaloi..
sggp beli handbag yg mahal..xkesah
duit sndri pe de hal....hihihih
n ade la bju n yg laen2,..
cume beze taun nu dgn taun2 sblm nyer aq taun ni pakaian nyer ala2 bdk da mtg yer..
mane xnyer da 20 taun da aq ni..
xkn nk dress up mcm dak umo 15 taun kan..tp knyataan nyer tu lah aq..hahaha

k...next story psl cabaran bulan pose...
dgh kan perkare biase..tp toucing nyer laen mcm bulan puase ni..
terlebih
ati ni snh je skt
air mate plak mcm murah sgt tok llki sorg ni..
haishhh...tlg la jgn bazirkn air mate sy

tlg laaa pam sy..
buat ape nmpk seorg gdis yg hppy pd luarannyer padahal senyuman tu fake...
hati mcm nak terkeluar nk basuh dgn clorox je rase
urmmm.....



lastly, aq bersyukur coz ade kwn yg sggp dgr problm aq ktike aq ssh n sng..thnkx to my frnd..
cume yg aq hrp pesahabatan ni kekal..bkn la sprti yg biase2 nyer..
jd kwn smntare je..
pas tu lesap...
yg pntg mmbr sorg ni wat kn hati aq lega coz rajin bg nasihat kat aq..
thnkx sgt2......
n harapan aq nk jd diri aq yg sblm ni..
seorg gadis yg hppy go lcky....
kuat hadapi ape2 pon...

*hrpn laen gak nk wat kueh raye...cume xtau nk strt bile jer..hihihihi



Wednesday, July 4, 2012

kawan VS saHabat

haish....saje nk curahkn prasaan kat cni..
sometimessss aq t'pk..ssh kn nak cari kwn sejati...
dlm hidup ni kwn dtg dan pergi..
xde yg beto2 tulus berkawan..
lepas ade sesuatu prob dtg, trus renggang...xmo kwn dah
haishh...

kdg2 itu yg aq rase..
dlm 2 or 3 bln rapat..then, renggang..
pas tu xkwn langsung..
dah mcm chipsmore da aq rase..
"KEJAP ADE KEJAP XDE"...
bkn aq nak letakkn salah kat sape2..mgkin aq salah gak...
tp, xberpeluang nak betolkn salah tu..

harap akan ade mmbr yg kekal n betol2 jd kwn...
n jgn jd kawan mkn kawan...'


~xkisah lah..lelaki ataupon perempuan...masing2 masih boleh berkawan..
>,<

Tuesday, June 26, 2012

xberhenti BlAjaQ


huhuhu....
borink.......

k...hari ni p blajaq drive blk...huhu..
wat gelak org ja..
aq da hbs P tp blaja bwk krete..
tu la jd nyer klu org hati kecik..
bwk manual jeeeee kecut pewot..
moge2 cepat laaa q mahir..
aminnn

Friday, June 22, 2012

BBQ 1 SKKB

hai blog....
i'm home..xtau nak buat ape..tetibe teringat pasal BBQ b4 balik cuti haritu..
sgt2 sronok weyh...
dat day la yg kite blh huhahuha ramai2..
kpale dah xserabot..free gile
klu x,msg2 mcm zombi ngadap nota mase study..huhuhu

BBQ ni di handle oleh Hazirah..bagus dak ni..bertungkus lumus gak die prepare..
xkurg gak alfiera n others.
menu for that night:
nasi goreng, ayam yang kami bkr sndri...sosej, daging brge n ubi kntg

sgt sedap n kenyang
tmbh lg..ade kek..
wowowowowo.......
nah lyn gmbr2 hppy ni..

~xsbr nk mkn....tp, amek gmbr dulu!!

~huhu..disebabkan lmpu xhidup, lilin pon jd lah..

~sepatutnyer lelaki jer..yg blakang2 tu mngacau..huhu

~girls 1 SKKB
~kek yg sgt sedap..huhuhuhu

~at the end, kitorg mean tukar2 hadiah...
>,<

tp sebenarnyer ni bkn la kesudahannyer..
kitorg dok borak2 sampai pagi..hahah
n untuk tmbhkan sedikit drama dlm party kitorang ni ade lah makhluk yang xdiundang mengganggu.

ape agak2 nyer..
jeng..jeng..jeng..

ni lah die..
haishhhh...gempar lah  kejap atas kedatangan makhluk ni
lpas tu habis semua yg lalu dianggapnyer bnde ni
padahal kucing je pon..'


ok lah..stakat ini sahaje...
n for toninght cik abg tgh bad mood..xtau knp
dtg bulan kot..haishh..
xpe la...
~inilah pkcik yg bad mood tu..
haish..kan bagus kalau senyum je mcm ni slalu...
ummm

papai..<3






Friday, June 8, 2012

sepetang bersama Palapes

k..now nak cerita ape yg terjadi smalm..
smalam aq n rakan2 PALAPES g klu berjimba kat Skudai Parade..
yang follow Ayu, Arai, Bali, Din dan Wan..
pada mulenyer kitorg nak g tngok movie sebenarnyer..
tp xde crite bez kn..
so tetibe kne tuka rncgn laa..
then dpt la rncgn yg tanpa dirancg ni haa...

ni la aq yg baru nak blaja maen roller skate ni 

da mcm budak baru nak laja jln..
bukan senang sebenarnyer nak maen bnde i..
kire byk jatuh gak la aq..mmg wat segan je..
peluh klua mencurah2 ke ldg gandum dah..
xleyh nak ckp mcm ne g....

ni plak aq dgn bali....
blkang tu wan..
budak wan tu da mmg reti maen..so, mmg sronok la die maen..
yg aq dgn bali nie da mcm jln ketam dah..
terkangkang2..
pas tu dgn gaye2 nak jatuh nyer..
mmg klakar habis..
aq yg terkenal dgn kuat menjerit ni. mmg dlm tu dgr suare aq menjerit je la...

n tanpa disengajakn..baju aq nan bali same lak..
huhuhu..
xrancang k...
ni la bali yg slalu menceriakn suasana.
even umo die lg tue dari aq..tp mmg gaye kwn2 je dgn die ni..
kdg2 terlebih budak2..

tengok tu..pasang pon terkial2 g..
nmpk sgt amatur nyer..kih3...


dlm byk2 pic ni...pic hazrai xde..
sori la artis....muke anda mahal sgt laa..
xdpt nak disiarkn..t kene sman pulak..
kah3...

k...nanti ade cerita akan dipost lg...
bubbyeeeeeee....



Tuesday, June 5, 2012

campur-campur

hai blog....
dont knoe nak crite kat sape...
n dgn kate mudahnye aq mmg lbh suke pndm..
haishh
xtau lg mcm mane nak terangkan sesuatu kat die...
jelous dgn mmbr aq??haishh..then di compare plak dgn mmbr die yg q mrh..
streesss...
dgn nk study lg..

rase nk hilangkn igatan sementare je..
blh x??
mls lah crite psl ni....aq seboleb bolehnyer xnk ckp buruk psl die..
haisshh..

k...1,2,3....
tukar angin..
haaa.....ptg td seperti bise la spt mggu2 sebelumnye..
aq n mmbr2 laen tompg sekaki timbg berat dgn sorg mmbr aq yg ejen Herba life ni..
msg2 bile naek ats penmbg tu dlm hati b'harp dpt reslt yg bgs r..

n aq nk crite la psl penimbg tu..
bagus weyh...die kire fat,water,n plg pentg bg aq die bg tau umur yg sesuai dgn tahap bdn kite mase tu..
aq nyer..kompem2 la naek turun.
utk mggu ni...berat turun siket..
tp yg xbez, fat naek wooo..mne x nyer..
xjage mkn...blasah jer...
air pon kurg...

ni semua sbb stress gak kot..
semue jd xbetol..
wahai la si buah hati.....sy mls nk gaduh lg...
waa..jd pantun plak nye adoi ter ber..hahahah

k....aq b'harap semua akn jd baek spt sedia kala...
kan bgus semua nyer jd mudah..tp dlm realiti ni xde bnde yg mudah
semua kne usaha...baru lah kite hargai..

lastly.....sepanjg mggu study week ni...study betol2..
n aq harap pointer aq lebih dri sem lepas...aminnn..
n hope gak dpt turunkn sikit lg berat bdn..
wuhuuuu.....
k blog..smpi sini je aq isi kau k..
nk smbg study blk....
daaa.......

study la kunun..
ni mase sem lepas k...sem ni xde plak amek pic dgn buku mcm ni..lalalalal
>,<

Tuesday, May 29, 2012

KAHWIN AWAL

ok...lame dah xupdate blog...
bz smpai xingat plak yg aku ni ade blog
ok lah....

semakin hari aku rase makin dewasa...so..biase lah..
crite2 org dewasa kn..
jeng...jeng.jeng..
pasai kawen yer topik kite hari ni...

cerita ni bermula pada satu detik tu..

En.Mohd Hanif aka pkwe sy...bwk aq g g umh og kawen..(kakak kwn die kawen)
kat ctu mmg aq xkeal sape2 lah kn..

slaen anep..
member2 die punyer la ramai..satu pon den xkona lah an..(terkeluar bahase noghori dah)
then,setibanya kek sano, kwn2 die abis kate kitorg i pengantin..
mak ai...sogan to raso ea...merah padam muko den
hihihih...but,dlm hati suke,
terdetik dlm hati.."bile ye aku nk kawen"? (dtg dah gatai nyer)
smpai la kat hostel, aq still terfikir...mak bg ke aq kawen awal???


pas 2 mggu lepas....aku pulang lah kerumah..
amik kesempatan nk jumpe family...rindu dah rase nyer
n aq pon grab lah sedetik masa tok borak2 dgn ibu tercinta....
borak punyer borak...keluarlah satu topik dari mulut aq...

aku: mak, abg bile nk tunang?
mak: abg dah tunang lah..dgn org Sarawak..
aku: umur abg brape mak? (umur abg sndiri pon lupe)
mak: 23 tahun lah..
aku: cepat gak kan..kalau akk nk tunang cepat boleh mak?
mak: haish..abg kau dah kje..ko habiskn blaja dulu...
aku: ala...ape salahnye mak...
mak: bukannye ape..dah habis blaja..cari jke..pas tu kumpul duit....nk kawen pas tu, kawen lah..
aku: dlm hati...mak bg green light..huhuhuhu
mak: sudahkan satu2 dulu..>,<

huhuhu...gembire nyer hati pas bincang dgn mak..
tu lah budak2 skarang..sebok nk kawen awal..masak pon xpass g
ade hajat nk bg makan laki...
(tok diri aku n sape2 yg trase)

n kesimpulan nyer...xsalah nk kawen awl..
tapi jgn smpai kelam kabut jd nyer....
jd, doakanlah aku agar mencapai yg terbaik...
aminnnn.....

~InsyaAllah...akan smpai waktu nya....

~capai cite2 kami dulu....smoge kami berjaya dunia dan akhirat

~NIKAH connecting people..(connecting 2 hati)<3

Monday, February 27, 2012

senyuman itu ubat!!!!

hosshhh...
tompang2...krja pembersihan sedang dijalankan...
haish..dah byk sawang2 nie..
debu pon dah tebal...
lame dah xkemas blog nie..
2 lah bz sgt kn smpi lupe akn kehadirannya...
ceewwaahh..

k...moh kite isi sedikit ruangan nie tntg sedikit cerita lah kan..
hari nie aq nk cerita psl gaya senyum...
setiap org ade gaye senyum yg tersendiri..
ye lah..
nk nmpk cntik, sweet, comel plus special kn..
kalau semua sama xde lah special lg kan.

k...meh kite tengok satu persatu gaye senyum saya dan kengkawan dan sesiapa saje lah..
ade aq kesahhh..hihihihi]

~ contoh terbaek pic nie..
kalau kite tengok...setiap org dlm pic nie ade gaye yg tersendiri.
xde lah semua dgn gaye yg sama...
t dah mcm formal sgt la plak kn..
xde lah keunikan nyer..
setiap org berhak tok wat gaye ape yg dowg k wat..
xde sape nk hlg k..
jnji xlebih2 yoo..

next...
~cube perhatikn betoi2..
agak2 berapa umur kami??
pk sndiri lah yer..
kami ni umo dah byk tp nmpk mcm budak2.
ni lah klebihan kami..
gaye2 yg dipelajari wat kan kami ni nmpk muda dri umo yg sebenr..
nk menuntut blh lah..
yuran terendah..
hihihi

ok..now..
ni gaye senyuman yg agk ssh nk di interprate..
ni ade gaye mcm nk ngjok..
gye budak2 tgh lpa xdpt mkn pon ade..
ni yg special psl mamat sog nie..
mcm2 jenis muke die blh wat..
hebat die ni..

ni namenyer senyum ku ku malu..
hihihi..pndai je aq bg name..
betoi r..
ni senyuman yg plg sopan r..
siap ttp mulut kn..
xde r terbuke luas mulut 2 smpi 2 biji teloq klu baling pon blh masok kan..
hahah..pndai2 je aq ni..
tp dinasihatkn..
jika anda berada di kwsn  yg byk burung..
dinasihatkn ttp ye..
wat gaye ni.
tkt tahi burung lah yg menjadi hidangan anda t..
huhhuuhuhu..
dgr lah nasihat nie..
berguna tau..
w/pon byk yg xbetoi...hahahahahah

lastly, aq hadiahkn senyuman2 manis dari pic2 yg aq ade...





sekian sahajalah..
sooo...walaumacam mane pon anda senyum..
n walau ape pon org kate tntg anda senyum..
pedulikan..
kerana senyuman anda, adlh tntg diri anda..
jdkn dri anda special n senyum lah semanis yg blh..
sejukkn hatimu dgn senyuman sebagai penawar..

senyumlah senyumlah ahai cek mek molek..!!!
hak3

>,<








Wednesday, February 15, 2012

2 budak htam

hai......
dah lme xupdate blog nie...
bz sgt2..
bz dgn palapes g

haa..bile dah kua palapes nie, byk la yg brubah
yg paling ketara
kulit aq r...kulit aq ni dah mmg ketara r prubahan nyer...

n siang td ade r due dak hitam g dating..keh3..
kutok diri sndiri...
betol la...aq nan abe "anep" kitowg due kn dak palapes..
cmfirm2 la due2 gelap..

nah..ce tngok nie..
~ gelap kan kami..
2 yang kne pkai tudung jer..
klu pkai shawl mmg nmpk la kek lapis kat muke ni..

mule2 aq agk segan nk klua dgn kulit yg gelap mcm ni..
agk tebal gak r aq pkai bedak, xtpu lorh..
tp ble tngok blk dah mcm tepong kurma lak..
so, aq pon buang l bedak tebal2 2
wat bse jek..

so, mcm ni la kulit aq kua...
then, bermulalah hari kami..
dari breakfst pas 2 borak2 sementara nk tggu wyg kami..

psl pe kami borak???
psl palapes r..
msg2 b'tukar cerita,,
tergelak2 la kn bile cerita pengalaman msg2...
mcm2...

then pas wyg g ke bowling..
aq yg dulu nyer mnelak men bowling leh suke men bowling bile ade nyer die..
hihihi..
even td kalah nan die..tp ade la peningkatan..
men2 tok have fun...mmg bez la kan..
~ tengok la nie...huhuhu..
agk bgge la..
kot dulu aq dpt bape je..
byk kosong
skarang dah ade peningkatan..hihihi

lepas maen, mst lah lapa kn..
then mcd lah yg mnjadi pilihan..
nk tau btapa lpr nyer kami???

~kejap jer...dah licin...ngeh2...

selaen 2, g cri buku....
pas 2 jln2..then b'gmbr...
~saje wat muke gile2..
bile dah xde kje, ni r jd nyer..
ahaha

ni je r nk diceritakn..
tp mmg penat
xde rest..
smalm blk..
ari ni kua tros..
tp yg pntg swonok n dpt jmpe kamoo....

lastly, aq happy sgt2 arinie...
ni ha...pic aq mse lwtn mase palapes..
mude x??
hihihi...
>,<







Wednesday, January 18, 2012

dating...huhuhu

skarang ni aq tengah cuti..
tp kejap je....
22 da kne blk utm blk..ye r..ade kem tahunan..

dikesempatan itu..aq pon g lah dting..hihihi..
bse r 2 kn..
tp kali ni aq belajar maen bowling..
akhirnya aq da pandai nk buat bola 2 lurus..
xde la masok longkang je kje nyer..
hihihi..
swonok2....

pas 2 tengok wayang...
crite cina...
tp best2....

da tengok wyg, kompem2 la lapar an..
trus lah kami g makan..
tempt yg menjadi pilihan.....
Chicken Rice Shop...
byk gak la kami makan..

n sempat gak la aq blaja care die makan..
ade yg blh..ade yg x..
huhuhuhu
aq hanpir2 wat die xlalu makan...


sowi yer..pas ni xulang slh g...
ni lah ragam bile kami makan..
tgh2 mkn pon blh snap2 pic g..

tengok la blakang 2..
rajin an akk 2..hohohoho


ni lagi satu..aq pelik sggh..
tiap2 kali amik pic mst ade pic aq yg mcm bercahaya..
hahahah..

\
ni pic b4 balik...
sibok tol die nk mastika..
tp xpe r gak..
bg die xbosan dlm bus 2 sowg2..

aq plak dpt due buah novel..
novel2 yg top lak 2..
hihihihi..

bukan 2 jer..
kitowg kua ni smpt gak belikn baju tok adk2 aq..
ye r...
sowg 2 sbb b'day die..
sowg g psl PMR..
mmg habis la duet akk die ni kn..
hihihi..
tp xpe..
nsb bek ade Mr.Anep 2..
blh gK die tlg pilihkn..
pndai die plihkn...

love him soooo much..


pas ni kami same2 lah masok utan..
hihihihi...





Monday, January 16, 2012

gule- Gule kapas

hai...
tetibe rase nk update blog plak..
ye r..dah tggl sowg2 nie..
xde kje nk wat dah...
tggl la yg sudi meneman kan..btl x En. anep????
hihihi

sbnrnyer, aq nk cerita sikit psl gula2..
heheheh..sbnrnyer..
tetibe terlintas kat kpale aq ni psl bnde ni..
kan sdp klu dpt skunk..
aq sgt suke gule2 kapas..
hihi..'
comel x???
aq suke sbb gule2 2 lmbut..
hilang dlm mulut...
mmg la kan,.
dah msok mulut mst la hilang kan..


mmg dari kecik g aq suke mkn gule2 ni..
xsah klu g pasar mlm, xbeli gule2 ni..
dari hrge nyer murah..
makin lame makin mahal..
ape daa..
tp aq ttp jd pelanggan tetap..
n bile dah besar nie..
mkn nyer still nk..
tp nk beli segan..

ape g..adik aq lah jd mgse tlg bwkkn..
bia die..
kate syg akk kn..wajhahah

tp xleh mkn slaloo..
t ade yg dpt kncg manis t..
klu owg nyer b'tmbh manis xpe r..(prasan sggh)

ok lah..
2 la srbe sdikit perkare yg aq suke yg ingin dikongsi..
bile laa nk dpt gule kps g???
urmm...

~ [penggemar gule2 kapa...hihi]