Sunday, January 5, 2014

lembaran awal 2014

tahun baru...azam baru..
itu yg slalu org buat..mcm mana pulak kalau azam yg lepas2 pon xtercapai..

azam utk tahun ni, utk berubah jd lebih baik..hrap2 segala nya dipermudahkan..
rasa nya sepanjang awl tahun 2014 ni, byk juga cabaran yg mendatang..
tanggungjawab semakin byk..
ujian juga tidak kurang hebat dtg menjengah..

hanya pada Nya aq curahkan segala bebanan..tempat aq mengadu..
kalau org sekeliling hanya nmpak aq tersenyum..biarkan saja..
i love to make people love to see that (my cute smile)
hakikatnya...senyuman ni lah byk menolong utk menutup segala kesakitan dan kepedihan hati..

kata org, org yg kita syg slalu memberi kesakitan..
xsalah la apa yg dierkatakan..
tp kesakitan tu mengajar aq utk jd lebih kuat dan matang.

aq berharap tahun baru ni akan byk mencatat kenangan yang manis...
i hope sooo....

Tuesday, November 5, 2013

KISAH CIK RISIK..

Assalamualaikum...
21...cukup ke agka ni m'gambarkn yg aq dah dewasa..
i'm a girl..big girl..huhu
knp aq ckp mcm ni....
pengalaman terbaru mnjadi seorg gadis dewasa..

aq dirisik.....what the........speechless.....segan...then, wat muke pelik....
sape??xkenal...lagi pelik.....
knp??nmpk sekali..pas tu trus nk kenal....
lg pelik....dlm hati.. => igt crite dulu2 ke????

nasib baek mak ayh pndai maen tepis2..huhuhu..
ayah pun tau ank die dah ade kwn istimewa..ceeewwaaaahhhhh.....
jgn la t'jd skali lg...
pape pon..wahai cik risik..anda mmg gntleman..
huhuhu.....

pengalaman yg sgt2 baru dlm hidop ni...
hope all those things t'jd lepas aq da btl2 ready..
amin... >,<

Tuesday, September 24, 2013

tears

Tahan air mata xsemudah yg disangka...sakit dlm hati terbuku...
someone tlg la bwk aq pergi satu tmpt yg blh aq buang semua skt ni...plzzz....

Monday, August 26, 2013

Abang ku Kawen sudahhhh

Assalamualaikum...setelah sekian lama ien menyepi...nk tulis something la kat sini..sejak 2 menjak,3 menjak ni kan..asyik dgr pasal org tunang, kawen, dpt baby...haish....teringin pulak rasenye....hihihihi...
tp xpe la..aq nk kongsi sikit la story aq ni..

tahun ni, bertambah sorang lg ahli dlm family cik md zain..
abg aq da kawen...>,<

aq sebagai seoang adik yg baik lg comel ni tersangat lah happy..mane xnye kan..aq dpt kakak..comel gitu
paling best,tarikh perkahwinan dorang dibuat pada hari lahir aq..16 ogos..lg la sronok aq dibuatnye..
nk cite sikit psl akk ipar aq ni..

akk ipar ni org sabah..smbil nk g kawen kn dorang ni,dpt la kami sekeluarga jln2 sebentar di sabah..
akk ipar aq ni kecik molek je org nye..dri jauh mcm sme saiz dgn aq je..hihihi

k lah..tulis pjg lebar pon xgune,nk share pic sepanjg perkahwinan abg aq yg tersyang...>,<
hnsem abg aq ni



pakaian bugis..

sy lah birthday gurl pd hari tu.. ngeeeee



ni knduri bahagian perempuan...knduri kat rumah aq xditetapkn tarikh nye lg..
nk jugak buat care n9 kn...

ok..abg sudah...adik nye akn menyusul..Inn syaa Allah...hihihi
k...

~semoga mncecah umur 21 tahun ni, aq akan jd lebih matang.. >,<


Thursday, June 6, 2013

Wedding (akk niza n abg izwan hafis)


hello...
ngntok gile plus dgn rase geram coz my final draf xsme dgn yg kluar hri tu..
dah baek punye rancang nak pergi rumah si dia nk tgk abg die kawen
n plg sedih..sepatutnye jd pengapit..(my first experience)

tp xdpt..gare2 ade paper hari sbtu n ahad. aaarrrggghhhhhh...geram sgt2
nak sgt tgk perkahwinan ala2 tentera..siap lalu bwh pedang tu..
umm..kalau xdpt tgk..harap2 dpt marasa...
awak...smbung tentera lah k..dpt sy lalu bwh pedang...
hihihi..
tp mggu lepas, smpat lah jugak blk melaka...
pergi knduri yg sebelah pihak perempuan punye....
n first time ien tdo kat rumah die...segan gileee..tp nasib baek semua sedara mara nya ok..tip top..

k..ni lah gmbr yg dpt dikongsi semasa pergi knduri..


cube tampil sematang yg blh..asyik org pk budak2 je..
mentang2 lah xcukup tggi..xpe..kecil molek itu satu keistimewaan..hihihi

tu je lah..pape pon..berharap sangat2 perkahwinan ini kekal hingga ke akhir hayat..
n berharap ien akan menyusul pula utk beberapa tahun akan dtg..aminn..*gatal...

Saturday, May 18, 2013

assignmnt di mggu akhir

halloha.....

lame dah xjenguk blog yg mmg xberjaga ni...
very..very...very... bz u know...
smpai nk tdo pon rse mcm xsenang..sbb assignment ien byk xsiap lg...
mcm ne nak buat ni...
mate ni xlarat  dah nak hadap laptop ni lame2...
dari ien ni rabun sikit je..lame2 blh pakai kanta dah ni..OH NOOO!!!!

bile merungut...senior2 bg la sikit tazkirah kat kite yg kurang pengalaman ni..
dialog yg slalu didengar..
"biase lah...mggu2 sebelum nk final mmg mcm ni..."
"lex r....chilll"
ade gak yg ckp.."tu lah..wat last minit lg" yg ni bkn dari senior..seriusss...
ni ien curik la mase sikit nk curahkn sikit prasaan kat laman sesawang ni...

tp tgh2 wat assgmnt ni pon ade gak t'fikir..ien ade sakitkn hati org ke ye...
rse mcm tercurah perasaan xkene mase pd wktu tu..
ade org tu dgr rsenye..
ien ni xbrani nk mrh blk..pendam je..tp kalau laaa blh ckp kat org tu betapa ien ni xberniat nk sktkn hati die..
tp apekn daya...xcukup brani..
ien cume kadang2 xtertahan tahan rasa hati...
everybody have their own weaknesses kn.ape laa ien eja ni..tu r..
byk sgt wat assgmnt...otak xbetol..

i love my friends sooo much..oh friend, ien mnx maaf kalau ade wat salah...
~ni lah curahan seorang budak mnje~

(terpaksa ngaku yg sy ni mnje)`kebenaran...ummm...


Wednesday, April 3, 2013

hate this feeling

Assalamualaikum..

urrmmm...sedih rsenye sekarang ni....
perempuan..xkn boleh lari dgn rase cmburu...right...
aq cube tok buang rase tu..but.... i can't

dan dgn air mate je blh hilangkn semua rase sakit tu..
i hate this feeling...