Tuesday, November 5, 2013

KISAH CIK RISIK..

Assalamualaikum...
21...cukup ke agka ni m'gambarkn yg aq dah dewasa..
i'm a girl..big girl..huhu
knp aq ckp mcm ni....
pengalaman terbaru mnjadi seorg gadis dewasa..

aq dirisik.....what the........speechless.....segan...then, wat muke pelik....
sape??xkenal...lagi pelik.....
knp??nmpk sekali..pas tu trus nk kenal....
lg pelik....dlm hati.. => igt crite dulu2 ke????

nasib baek mak ayh pndai maen tepis2..huhuhu..
ayah pun tau ank die dah ade kwn istimewa..ceeewwaaaahhhhh.....
jgn la t'jd skali lg...
pape pon..wahai cik risik..anda mmg gntleman..
huhuhu.....

pengalaman yg sgt2 baru dlm hidop ni...
hope all those things t'jd lepas aq da btl2 ready..
amin... >,<

Tuesday, September 24, 2013

tears

Tahan air mata xsemudah yg disangka...sakit dlm hati terbuku...
someone tlg la bwk aq pergi satu tmpt yg blh aq buang semua skt ni...plzzz....

Monday, August 26, 2013

Abang ku Kawen sudahhhh

Assalamualaikum...setelah sekian lama ien menyepi...nk tulis something la kat sini..sejak 2 menjak,3 menjak ni kan..asyik dgr pasal org tunang, kawen, dpt baby...haish....teringin pulak rasenye....hihihihi...
tp xpe la..aq nk kongsi sikit la story aq ni..

tahun ni, bertambah sorang lg ahli dlm family cik md zain..
abg aq da kawen...>,<

aq sebagai seoang adik yg baik lg comel ni tersangat lah happy..mane xnye kan..aq dpt kakak..comel gitu
paling best,tarikh perkahwinan dorang dibuat pada hari lahir aq..16 ogos..lg la sronok aq dibuatnye..
nk cite sikit psl akk ipar aq ni..

akk ipar ni org sabah..smbil nk g kawen kn dorang ni,dpt la kami sekeluarga jln2 sebentar di sabah..
akk ipar aq ni kecik molek je org nye..dri jauh mcm sme saiz dgn aq je..hihihi

k lah..tulis pjg lebar pon xgune,nk share pic sepanjg perkahwinan abg aq yg tersyang...>,<
hnsem abg aq ni



pakaian bugis..

sy lah birthday gurl pd hari tu.. ngeeeee



ni knduri bahagian perempuan...knduri kat rumah aq xditetapkn tarikh nye lg..
nk jugak buat care n9 kn...

ok..abg sudah...adik nye akn menyusul..Inn syaa Allah...hihihi
k...

~semoga mncecah umur 21 tahun ni, aq akan jd lebih matang.. >,<


Thursday, June 6, 2013

Wedding (akk niza n abg izwan hafis)


hello...
ngntok gile plus dgn rase geram coz my final draf xsme dgn yg kluar hri tu..
dah baek punye rancang nak pergi rumah si dia nk tgk abg die kawen
n plg sedih..sepatutnye jd pengapit..(my first experience)

tp xdpt..gare2 ade paper hari sbtu n ahad. aaarrrggghhhhhh...geram sgt2
nak sgt tgk perkahwinan ala2 tentera..siap lalu bwh pedang tu..
umm..kalau xdpt tgk..harap2 dpt marasa...
awak...smbung tentera lah k..dpt sy lalu bwh pedang...
hihihi..
tp mggu lepas, smpat lah jugak blk melaka...
pergi knduri yg sebelah pihak perempuan punye....
n first time ien tdo kat rumah die...segan gileee..tp nasib baek semua sedara mara nya ok..tip top..

k..ni lah gmbr yg dpt dikongsi semasa pergi knduri..


cube tampil sematang yg blh..asyik org pk budak2 je..
mentang2 lah xcukup tggi..xpe..kecil molek itu satu keistimewaan..hihihi

tu je lah..pape pon..berharap sangat2 perkahwinan ini kekal hingga ke akhir hayat..
n berharap ien akan menyusul pula utk beberapa tahun akan dtg..aminn..*gatal...

Saturday, May 18, 2013

assignmnt di mggu akhir

halloha.....

lame dah xjenguk blog yg mmg xberjaga ni...
very..very...very... bz u know...
smpai nk tdo pon rse mcm xsenang..sbb assignment ien byk xsiap lg...
mcm ne nak buat ni...
mate ni xlarat  dah nak hadap laptop ni lame2...
dari ien ni rabun sikit je..lame2 blh pakai kanta dah ni..OH NOOO!!!!

bile merungut...senior2 bg la sikit tazkirah kat kite yg kurang pengalaman ni..
dialog yg slalu didengar..
"biase lah...mggu2 sebelum nk final mmg mcm ni..."
"lex r....chilll"
ade gak yg ckp.."tu lah..wat last minit lg" yg ni bkn dari senior..seriusss...
ni ien curik la mase sikit nk curahkn sikit prasaan kat laman sesawang ni...

tp tgh2 wat assgmnt ni pon ade gak t'fikir..ien ade sakitkn hati org ke ye...
rse mcm tercurah perasaan xkene mase pd wktu tu..
ade org tu dgr rsenye..
ien ni xbrani nk mrh blk..pendam je..tp kalau laaa blh ckp kat org tu betapa ien ni xberniat nk sktkn hati die..
tp apekn daya...xcukup brani..
ien cume kadang2 xtertahan tahan rasa hati...
everybody have their own weaknesses kn.ape laa ien eja ni..tu r..
byk sgt wat assgmnt...otak xbetol..

i love my friends sooo much..oh friend, ien mnx maaf kalau ade wat salah...
~ni lah curahan seorang budak mnje~

(terpaksa ngaku yg sy ni mnje)`kebenaran...ummm...


Wednesday, April 3, 2013

hate this feeling

Assalamualaikum..

urrmmm...sedih rsenye sekarang ni....
perempuan..xkn boleh lari dgn rase cmburu...right...
aq cube tok buang rase tu..but.... i can't

dan dgn air mate je blh hilangkn semua rase sakit tu..
i hate this feeling...

Tuesday, March 19, 2013

Bonding Camp

Assalamualaikum....

hari yg sgt2 memenatkn ye hari ni....actually, klu sape2 tgk ly jadual for today xde la pack sgt..tp disebabkn ien kne blk bilik ambil my kje yg t'tggl tu....OMG....penat nyerrrrrr

dalam penat2 tu, t'imbau pulak kenangan mase BIOSS bonding camp yg kitorg buat mase hujung minggu haritu....bertempat di Penyabong, mersing.....

this guy tgh khusyuk buat layang2..
inilah aktiviti yg sgt2 mncabar kreadibiliti kami sbg engineer...
ceeeewaaahhh......

this time, ien n da geng yg trbangkan layang2 kami...
actually mamat yg tgh2 tu yg buat...
hihihi...yg kami2 ni nk trbangkan jer....

haaa....nmpk x?nak maen layang2 pon kne ade style k..
hihihihi....


tarik tali!!!!yeahhh..

best gile game ni....yg paling best bile gurl yg menang bile lawan dgn lelaki.... betapa kuat nya kaum hawa ni... rase nk menjerit satu dunia dah masing2 bile menang....

nmpak xbetapa semangat nyer tarik tali....

comel kan game ni....kitorg kne bwk bola mcm tu lah gaye nyer..
terseksa btl...

last but not least, ni lah family BOISS....xsemua yg ade dlm pic ni



sekian sahaja lah cerita utk kali ni...
melaporkan dari bilik comel....


nmpk xbetapa gmbiranya kami!!!!!!


<3



Thursday, March 14, 2013

Posture

Assalamualaikum....

entry kali ni ien nk ckp psl bnde yg agak menarik minat ien hari ni...


mule nk nk ckp psl posture bdn kite..sbg prmpuan, bg ien lah kn..posture bdn tu sgt pntg...
xkan lah kite nk nmpak bongkok sebelum usia nye kan..  oh no no no no.....
now, meh kite same2 cek...mcm mne care kite ddk..nmpk simple kn..but, the effect.....spe lah yg blh jgke..

ni satu lg yg selalu kite buat kan..

cube lihat posture yg THORACIC KYPHOSIS' tu... slalu bile kite dah rase mls nk b'diri or tired ke ape mst kite diri mcm tu..right?
so, xkesah lah girl/guy jgn la simpan habit yg mcm tu..
nanti bile org tegur knp bongkok?? ade pulak yg salahkn takdir..
haishhhh...ape lah kan...

di sini saya igin menyeru semua yg membaca post sy ni, mari lah kite menjaga posture badan kite!!! dah mcm ketua kampung pisang la pulak..
listen!! listen!!listen!!! huhuhu...

bile posture cntik, kite nk buat kerja pon senang..confident level pon tggi...

ceria2 selalu...

bile dah konfiden, senyum pon blh smpai ke telinge!!!
omeiii sgt2 kn..hahah


Hairul Azreen

Assalamualaikum...

kenal tak sape ni?????

ni lah Hairul Azreen....amacam???cool kan..
hairul ni kire baru gak laa tp semakin diminati ramai di kalangan aweks2 ni..
termasuk lah ien... dgn gaye yg comel2 die tu....
hok aloh..kak bedah nyer kan... b'tmbah lg lah rse comel tu...
k...
saje nk share crite psl die...

jgn marah.. >,<

ZOO

Hola....

today, ien nk post psl ape yg ien wat bberapa mggu lepas laa kn.. huhuhu....
ye lah... dgn assignment yg melambak ni, mmg xcukup mase lah...
actually, ien mmg jrg sgt2 keluar (hang out) dsbbkan xde knderaan...
n xde sape lah yg nak teman ien klua jalan2...
tp ade lah sorg mamat ni, die lah yg slalu teman ien klua....
kate nye..kne lah klua sekali sekala kan tok hilangkan stress tu...
ok...just listen je..  ape??listen...k..

k.. kalau tgk pic ni agk2 blh agak x ien g mane????

yg ni pulak...xkan xblh agak kn.....

yeah....kami pergi zoo utk hilangkan segala stress yg dah dikumpul ni... zoo johor...tmpt yg agk menarik...
walaupun xbsar mane, but berpeluh jugak lah berjalan... that dsy, cuaca agk kering...so, mmg sepanjang jln ien mengeluh sakan lah....

n..... ni lah die....cik peneman..

org yg selalu bwk ien jln2... hilangkan stress.. pergi huha huha..
n him sgt2 suke kat encik crocodile tu...sgt2 suke lah...ntah ape yg wat die fall in love sgt..
ien pon xtau..hihihihi...

next = hutan bandar...(tmpt org dating) my friend yg ckp lah kn...

kami jln2 cuci mate je...ambil udara segar..
kat sane pon ien dah mcm pergi exercise....  baju ni dah boleh peah dah rasenye...
but, hppy pergi jln2 kat sane..tgk fmily dok santai2..layan anak2..
maybe satu hari nanti ien mcm tu gak kot... ...hihihi...ien dah strt berangan dah...

after jln2, penatkn diri....kne lah shopping....

kasut punye lah susah nk carik...

b4 balik....nyum3....

lepas tu..kami pon blk lah...he send me kat UTM blk n die pon blk laaa UTHM.... nice guy kan...

lepas smpai blk, ien ddk sekejap n think...... rsenye mmg patut pon kite, as a student pergi rlease tnsion after pnt perah otak... kalau asyi m'hadap buku je, otak pon blh jem..
n lame2 gileeee laaa..... 

n my advice to studentssss trutamanya...kite knelah buat aktiviti lain selain drpd study...
ptg2 klua jogging je kn....

k...smpai sini saje...

ien suke mnulis tp xsuke sebarkn..sape yg jumpe blog ni, blh laa bace....tq....






Wednesday, March 13, 2013

beginner

Assalamualaikum....


blog ni pon dah lme kne tggl...
soooo sad kan...tp ape nk buat.... dah bz sgt2....smpai xde mase..
now, 1.27 a.m.....bru laa dpt i hbiskn assgmnt ni..oh THERMO......knp la xsng ea..

mne ade bnde sng kan dlm dunia ni...
all things need usaha kan...
k... kne rest la skarang ni... kalau x, esok mate ni look like a panda la kan...
bubbyeeeee......

Monday, January 7, 2013

be strong...

Assalamualaikum......
skarang ni laa minggu2 final exam..
stress dan wajah2 tegang mmg sering menyinggah tak kira masa....
malas sering cuba bersarang..sedih dan tangisan kerap kali menggoda...
agar air mata kerap tertumph...supaya hati cepat mengalah...

tidak kurang juga diri aku...
segal peasan2 ni xpernah lari dari kehidupan seharian aku...
xkurang hbat nya pengaruh2 luar juga..
wahai si dia....cubalah kau buat ku tertawa....
bukannya air mata ku ini kau habiskan...
bukan kelurusan ku kau main2 kan..
bukan senyuman ku kau sia2 kan...

hanya hati yg pt memotivasikn diri ku..
hanya sang hati memujuk hati kecil yang terguris....
biarlah cik bibir yg menghapus air mata yg menitis....
semoga segala cabaran dpt ditepis dgn kekuatan yg ada dlm diri ku..
Semoga 'Cahaya Mata' = Nur Aien ini akn kuat mengharungi hari2 nya...


~teman study di tgh mlm...penguat semangat ku..>,<